fbpx
Сьогодні
20:12 02 Чер 2022

Глава Інтерполу заявив, що зброя, яка надходить в Україну, після війни потрапить в руки злочинців

Зброя, надіслана в Україну після вторгнення росії, потрапить у світову тіньову економіку та в руки злочинців після завершення війни.

Про це заявив глава Інтерполу Юрген Шток, повідомляє The Guardian.

Шток вважає, що коли війна закінчиться, хвиля важкої зброї заполонить міжнародний ринок, і він закликав країни-члени Інтерполу, особливо ті, що постачають зброю, співпрацювати у відстеженні озброєнь.

"Як тільки зброя замовкне в Україні, прийде незаконна зброя. Ми знаємо це з багатьох інших театрів конфліктів. Злочинці навіть зараз, коли ми говоримо, зосереджені на ній", – сказав Шток.

"Злочинні угруповання намагаються використати ці хаотичні ситуації та наявність зброї, навіть тієї, яку використовують військові, зокрема важкої. Вона буде доступна на кримінальному ринку і створять виклик. Жодна країна чи регіон не може впоратися з цим окремо, оскільки ці групи діють на глобальному рівні", – додав він.

Він сказав, що Інтерпол закликав членів використовувати його базу даних, щоб допомогти відстежувати зброю.

"Ми контактуємо з країнами-членами, щоб заохотити їх використовувати ці інструменти. Злочинці цікавляться всіма видами зброї…в основному будь-яка зброя, яку можна носити, може бути використана у злочинних цілях", – сказав Шток.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: