fbpx
Сьогодні
18:15 01 Чер 2022

У США вперше визнали свої "наступальні хакерські операції" на підтримку України

English version here

Начальник Кіберкомандування США генерал Пол Накасоне заявив, що американські військові здійснюють "наступальні хакерські операції" на підтримку України.

Про це Накасоне заявив в інтерв'ю Sky News, передає ЄП.

"Ми здійснили низку операцій усіх видів: наступальні, оборонні, інформаційні", – сказав командувач американськими кібервійськами.

Він відмовився уточнювати подробиці кібератак, але наголосив, що вони відбувалися в законній площині відповідно до політики Пентагону та під цивільним наглядом.

"Моя робота – надавати низку варіантів дій міністру оборони й президенту, що я і роблю", – додав Накасоне, не уточнивши, якими саме є ці варіанти.

За словами генерала, він "кожен день" прораховує можливість кібератаки Росії на Сполучені Штати, тому дії на випередження в кіберпросторі, які дозволяють виявити російських хакерів та їхні наміри, є дієвим засобом захисту США і союзників.

У цьому, додав Накасоне, допомогла стратегічна взаємодія Вашингтона з іншими країнами заходу, яка почалася у 2018 році.

"Здатність обмінюватись інформацією, здатність перевірити її точність та своєчасність, а також застосовність у ширшому масштабів була дуже, дуже потужною в цій кризі (війні України з РФ)", – наголосив генерал.

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: