fbpx
Сьогодні
22:14 01 Чер 2022

У Пентагон розказали, що увійде до нового пакету оборонної допомоги Україні

English version here

Міноборони США повідомило, що оголошений у середу новий пакет допомоги Україні вартістю 700 мільйонів доларів включатиме додаткові сучасні озброєння, в тому числі більш досконалі ракетні системи, «Джавеліни», гелікоптери та інше обладнання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Пентагону.

«Це є одинадцятим пакетом озброєння, виділеним Міністерством оборони США для України від серпня 2021 року», – зауважується в повідомленні.

Зазначається, що цього разу до переліку входять високомобільні артилерійські ракетні системи та боєприпаси; п'ять контрбатарейних радарів; два радари повітряного спостереження. Крім того, США виділяють одну тисячу протитанкових ракет Javelin, 20 пускових установок для них, шість тисяч одиниць іншої протитанкової зброї; 15 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм.

Пакет також передбачає передачу Україні чотирьох вертольотів Мі-17; 15 тактичних машин, а також запасних частин та іншого обладнання.

«Наразі Сполучені Штати виділили Україні близько $5,3 мільярда на безпеку з початку роботи адміністрації Байдена, у тому числі приблизно $4,6 мільярда з моменту неспровокованого вторгнення росії 24 лютого», – зауважили в Пентагоні.

Загалом, з 2014 року Сполучені Штати виділили понад $7,3 мільярда оборонної допомоги Україні.

При цьому підкреслюється, що Сполучені Штати продовжують співпрацю із союзниками й партнерами для забезпечення України бойовими можливостями.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: