fbpx
Сьогодні
19:16 01 Чер 2022

США виділяють новий пакет оборонної допомоги Україні: він включає РСЗВ

English version here

ФОТО: FACEBOOK РЕЗНІКОВА

США виділяють новий пакет оборонної допомоги для України загальною сумою на 700 мільйонів доларів — з-поміж іншого, він включає і реактивні системи залпового вогню.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільному брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Блінкен наголосив, що США вирішили надати Україні нове озброєння не лише для захисту від російської агресії, а й для посилення позицій під час перемовин.

За словами держсекретаря, Україна запевнила США, що не буде використовувати нові РСЗВ для цілей на російській території. Окрім того, Блінкен зауважив, що це росія нападає на Україну, а не навпаки, та закликав москву до деескалації.

Довідка

Раніше в Офісі президента закликали західних партнерів надати Україні американські реактивні системи залпового вогню MLRS, щоб ЗСУ могли деблокувати Чорне море та запобігти глобальній продовольчій кризі.

MLRS на колісній пусковій установці HIMARS здатні виконувати роль як ракетних систем залпового вогню (РСЗВ), так і оперативно-тактичних ракетних комплексів (ОТРК) з дальністю дії до 300 кілометрів.

30 травня президент США Джо Байден заявив журналістам, що Сполучені Штати не надсилатимуть Україні ракетні системи, здатні завдавати ударів по російській федерації.

Після цього ексрадник президента США з питань національної безпеки Майкл Макфол заявив, що Україна отримає від Сполучених Штатів нові партії високоточних ракет із більшою дальністю, ніж ЗСУ мають зараз, проте все ж не ракети, якими можна буде поцілити вглиб росії.

Зрештою видання The Wall Street Journal повідомило, що адміністрація президента США Джо Байдена планує надати Україні керовані ракетні системи, які здатні вражати цілі на відстані в більш як 40 миль (близько 64 кілометрів).

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: