fbpx
Сьогодні
09:40 01 Чер 2022

Російські загарбники встановили на Зміїному свої ЗРК і РСЗВ: є загроза Одесі, - ОК "Південь"

Фото: Скриншот з GOOGLE.MAPS

Росіяни встановили на острові Зміїний свої зенітно-ракетні комплекси та реактивні системи залпового вогню, в Чорному морі утримують два фрегати з ракетами "Калібр"

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Оперативне командування "Південь" у Facebook.

Як зазначили військові, це свідчить про намір окупантів захистити свої кораблі та про загрозу ударів по Одещині.

"Розташування ворогом на Зміїному зенітних ракетно-гарматних комплексів, реактивних систем залпового вогню, в тому числі модернізованих, та станцій радіоелектронної боротьби свідчить про намір захистити від нашого ураження російські кораблі та про загрозу застосування озброєння по узбережжю Одещини", підкреслили у командуванні.

В ОК "Південь" наголосили, що наразі ознак підготовки десантної операції немає. Водночас вони не виключають, що агресори можуть спробувати висаджувати ДРГ на берег чи в гирло Дунаю, або демонстративно обстрілювати прибережні райони.

Корабельне угруповання ворожих сил продовжує блокаду судноплавства.

Штормом 31 травня знову зірвало з якоря 2 ворожих морських міни. Одну з них віднесло хвилями до пологого піщаного берега Одещини. Обидві міни знешкодили фахівці підривної команди Військово-Морських Сил.

Довідка

30 травня стало відомо, що у центрі Одеси почали забирати бетонні конструкції, встановлені після 24 лютого для оборони міста.

Раніше керівник пресцентру сил охорони та оборони оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомляла, що місто Одеса залишається у пріоритетах ворога до захоплення та окупації.

Як писала Рубрика, на Донецькому і Луганському напрямках українські бійці у вівторок відбили 9 атак ворога і знищили 29 одиниць техніки.

Як повідомляла Рубрика, 30 травня у Генштабі повідомили, що українські війська змусили ворога відійти з населеного пункту Миколаївка Херсонської області.

До того ж, 29 травня голова Харківської ОВА поінформував Зеленського, що наразі 31% території області тимчасово окуповано, але вже 5% було звільнено від російських загарбників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: