fbpx
Сьогодні
13:07 01 Чер 2022

Менше треба хайпувати, а більше працювати: Подоляк про важке озброєння від НАТО

Фото: ОПУ

Україна отримує озброєння від міжнародних партнерів згідно з домовленостями, хоча й не так швидко, як хотілося

Про це запевнив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі національного телемарафону 1 червня.

Він також закликав знизити градус хайпу навколо цієї теми.

Журналісти попросили прокоментувати ситуацію щодо суперчних новин – чи дає чи не дає Захід Україні важке озброєння.

"По-перше, все, що нам потрібно, ми отримуємо, в будь-якому випадку. Може, не так швидко, як хотілося… і це погано, бо треба якомога швидше.

Але ми отримуємо, тому що є консенсус антиросійський і проукраїнський, в тому числі у військових елітах Заходу.

По-друге. Не забуваймо, що люди люблять хайпувати. Тобто десь щось почитали і вже хочуть бути ньюзмейкерами з тієї чи іншої теми.

Я взагалі вважаю, що все що стосується поставок для нас зброї, має бути закритим в інформаційному сенсі. Буде зброя – вона буде на фронті, використовуватиметься, після цього будуть репортажі, як ми це робили.

Все інше, до моменту, як вона прийде на фронт, – це все просто інформаційні активності. Не завжди спекуляції, просто люди хочуть мати надію.

І по-третє – російські інформаційні кампанії, які хочуть дискредитувати і НАТО, як постачальників зброї, мають створити хаос, в тому числі інформаційний. Мають частково повпливати на військові еліти західних країн, щоб у них було менше бажання нам щось давати…

Тому давайте просто працювати", наголосив Подоляк.

Як писала Рубрика, зі слів радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, росіяни розпочали істерику після рішення влади США надати Україні пускові установки MLRS.

"Рідкісної гидоти всі ці суб'єкти з РФ. На всіх рівнях… Заходять на територію іншої країни та масштабно знищують інфраструктуру, масово вбивають мирних громадян та навмисне зносять усі наші міста повністю.

Називають це огидним і брехливим терміном "спеціальна військова операція". Застосовують в Україні всі види важкої артилерії, важкі вогнемети, реактивні системи залпового вогню. Важкі авіаційні бомби та крилаті ракети різних модифікацій із дальністю понад 1000 км.

Але щойно стало відомо, що Україна все-таки отримає MLRS з нормальною дальністю дії (100+ км), росіяни відразу впали в істеричну істерику", зазначив Подоляк.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: