fbpx
Сьогодні
13:24 31 Тра 2022

Війна ще буде тривати, до перемоги треба багато чого зробити, - Данілов

Війна з росією не завершиться швидко, для перемоги потрібна консолідація зусиль всієї держави

Про це попереджає секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Укрінформу".

Журналісти спитали у Данілова, які основні висновки можна зробити за цей час, коли Україна вже наближається до ста днів війни.

"По-перше, висновки робити іще зарано. По-друге, я вважаю, ті люди, які казали, що війна дуже швидко закінчиться, що ми вже перемогли, що в квітні місяці будемо святкувати, – говорили небезпечну річ.

На превеликий жаль, війна ще буде тривати, і нам до перемоги багато чого треба зробити. Нам дуже складно на фронті, ідуть бої на території Луганської, Донецької та інших областей нашої країни.

До того часу, доки вони не закінчаться, доки останній російський чобіт не піде з нашої території, нам не можна заспокоюватися.

Завдання Російської Федерації по знищенню нашої держави ніхто не відміняв. І з цим треба жити, і всі наші рішення мають прийматися з розумінням цієї аксіоми", зазначив секретар РНБО.

Довідка

Як повідомляла Рубрика,  за даними Генштабу, російські загарбники проводять штурмові дії на Сєвєродонецькому і Бахмутському напрямках, готують наступ на Лиманському.

Як писала Рубрика, Сумська область знову була атакована з території росії, російські загарбники обстріляли Миколаїв та Очаків, а також Зеленодольську громаду Дніпропетровської області, Харків і Золочів.

Як раніше повідомляла Рубрика, росіяни погано себе показали в операціях в місті, тож навряд чи зможуть швидко просуватися Сєвєродонецьком.

Як зазначили у ISW, росіяни продовжують нарощувати позиції довкола міста, але не оточили його.

В Інститут вивчення війни вважають, що російські сили, швидше за все, продовжать поступовий наступ і можуть найближчими днями оточити Сєвєродонецьк.

Та все ж, зі слів дослідників, ЗСУ сповільнили поступ росіян.

Як повідомив Арестович, українські війська втратили контроль над містом Лиман в Донецькій області. Бої тривають в його околицях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: