Бутусов називає брехнею звинувачення нардепа Безуглої та шукає юристів

Журналіст Юрій Бутусов називає брехнею звинувачення нардепа від "Слуги народу" Мар'яни Безуглої і вважає незаконною вказівкою її про те, що СБУ має "щось зробити" щодо нього.

Про це Бутусов сказав "Українській правді".

"Я це повністю відкидаю (звинувачення Безуглої в публікації таємної інформації – ред.). І я не просто це відкидаю, а я вимагаю, щоб пані Мар'яна, член комітету з оборони, безпеки та розвідки Верховної Ради, якщо вона володіє інформацією, хоча б не тонну, а пару грамів з таємної інформації, яку я начебто розголосив, яка дійсно завдає шкоди державній безпеці, то я вимагаю в неї негайно передати ці матеріали до СБУ і від СБУ порушити карну справу і дати мені можливість таким чином захистити мої інтереси в суді", – зазначив Бутусов.

"Я можу сказати своє оціночне судження – Мар'яна Безугла збрехала. Але які факти і що саме вона мені закидає – ми не знаємо цього. Заяви нема, кримінальної справи нема, СБУ мені не телефонує", – зауважив він.

Бутусов вважає слова Безуглої, щоб СБУ "щось зробила" щодо нього, незаконною вказівкою.

"Це взагалі абсолютно незаконна вказівка. Народний депутат правлячої партії відверто погрожує Службі безпеки проблемами і перезавантаженням, називає СБУ гнилою системою через те, що вона зі мною не розбирається і погрожує перезавантаженням, якщо СБУ зі мною не розбереться. При чому невстановленим в її пості шляхом", – зазначив він.

Бутусов додав, що шукатиме юристів, які зможуть представляти його інтереси і "будемо з'ясовувати, що значить розібратись, які дії СБУ". Він зазначив, що СБУ до нього досі не зверталася.

Журналіст також повідомив, що виїхав із Сєвєродонецька після усної заборони "якогось начальника, який у нас керує бойовими діями" щодо відвідування Бутусовим військових частин на передовій.

"Я зараз думаю, яким чином мені туди повернутися, отримати відміну цього розпорядження. Я зараз буду письмово звертатись", – сказав він.

Довідка

27 травня нардеп від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала: "Якщо Служба безпеки України нічого не зробить щодо Юрія Бутусова, який постійно безкарно викладає тонни інформації щодо наших військових, позицій, оперативної обстановки, розхитує, дезорієнтує і підіграє Росії, вважатиму, ніяка поступова реформа вже немає сенсу". При цьому вона не уточнила, що саме має зробити щодо Бутусова СБУ і за які саме порушення.

Бутусов на це відповів, що Безугла "намагається уникнути відповідальності за свої дії та бездіяльність напередодні вторгнення", а також нагадав, що 24 травня він розкритикував законопроєкт Безуглої щодо надання права командирам розстрілювати військовослужбовців за невиконання наказів у бойовій обстановці.

Того ж дня Бутусов заявив, що "деякі недолугі керівники" видали вказівку щодо заборони йому відвідувати військові частини на передовій.

У Службі безпеки України заявили, що "СБУ не вбачає необхідним давати публічну оцінку емоційним заявам окремих політиків" і що "нинішні обставини особливо вимагають від усіх громадян єдності заради перемоги України".

Свіжі дописи

  • Що відбувається

5 головних рішень тижня — жіночий підрозділ управління БПЛА та окопний РЕБ PARASOL

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України: ✈️ Із уламків… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Російське зло навіть напередодні Великодня не зменшує свого прагнення нести руїни, – Зеленський

Під час вечірнього звернення Президент України Володимир Зеленський наголосив, що сьогодні протягом усієї доби було… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Генштаб: на Авдіївському напрямку захисники відбили 18 ворожих атак, за добу на фронті зафіксовано 74 боєзіткнення

Збройні сили України продовжують утримувати позиції та відбивають штурми російських підрозділів на кількох напрямках. Оперативна… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У російському полоні перебувають 32 українських медійники: ведуться переговори щодо їх повернення

Виконувач обов'язків міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв заявив, що у російському полоні перебувають 32… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

Ракетний удар по Харкову: кількість постраждалих збільшилася до шести осіб

Через сьогоднішній ворожий обстріл Харкова постраждало вже шість людей. Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на… Читати більше

Saturday May 4th, 2024
  • Новини

У Національному музеї Львова відкрили виставку полотен, на яких українські регіони представлені в жіночих образах

У Національному музеї ім. А. Шептицького у Львові відкрили виставковий проєкт «Україна крізь віки». Виставку… Читати більше

Saturday May 4th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.