fbpx
Сьогодні
10:52 29 Тра 2022

У британській розвідці заявили про дієвість санкції проти росії: РФ не покидає спроб їх послабити

Росія продемонструвала, що готова використовувати глобальну продовольчу безпеку для досягнення своїх політичних цілей

Про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії, повідомляє Рубрика.

Британські розвідники нагадали, що 25 травня заступник міністра закордонних справ росії Андрєй Руденко заявив, що рф готова надати гуманітарний коридор для суден, які перевозять продовольство через Чорне море, в обмін на скасування санкцій.

Міністр також попросив Україну розмінувати територію навколо Одеського порту, щоб дозволити проходження кораблів.

"Прохання Руденка до України щодо розмінування слідує за основним принципом сучасної російської стратегії обміну повідомленнями: введення альтернативних наративів, хай непереконливих, щоб ускладнити розуміння аудиторії" – наголошують в огляді.

У розвідці повідомляють, що у цьому випадку Україна розгорнула морські міни лише через триваючу високу загрозу десантних нападів росії з Чорного моря.

"Росія продемонструвала, що готова використовувати глобальну продовольчу безпеку для власних політичних цілей, а потім представити себе як розумного актора і звинувачувати Захід у будь-якій невдачі.

Спроба росії домогтися зниження суворості міжнародних санкцій також підкреслює стрес, який санкції завдають режиму" , додають британські розвідники.

Як повідомляла Рубрика, напередодні президент РФ заявив Макрону і Шольцу, що загроза світової продовольчої кризи нібито стала наслідком санкцій проти РФ і "хибної економічної і фінансової політики західних країн".

А також запевнив, що Росія "готова сприяти віднайденню варіантів для безперешкодного експорту зернових, включно з вивозом українського зерна з чорноморських портів".

Також Путін закликав зняти санкції, щоб "наростити поставки російських добрив і агропродукції".

Як писала раніше Рубрика, за даними британської розвідки, морська блокада українських портів, яку РФ здійснює від початку війни, вже призвела до глобального зростання цін.

У британській розвідці вважають, що механізми сухопутного експорту України з високою ймворіністю навряд чи замінять дефіцит судноплавних потужностей, спричинений російською блокадою.

У результаті значні поставки українського зерна залишаються в дефіциті без змоги бути експортованими, додають розвідники.

Як повідомляла Рубрика, глава МЗС Литви у понеділок на зустрічі з британською колегою Ліз Трасс запропонував створення військово-морської коаліції для зняття російської блокади з українського експорту зерна через Чорне море.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: