fbpx
Сьогодні
13:50 29 Тра 2022

Кабінет міністрів підтримав проєкт змін до Митного кодексу

Фото: Ukrinform

Уряд України підтримав проєкт змін до Митного кодексу, що необхідно для застосування комп'ютеризованої транзитної системи NCTS на шляху до "митного безвізу" з ЄС

Про це повідомила пресслужба Міністерство фінансів, пише Рубрика.

Як зазначили у відомстві, тепер законопроєкт буде передано на розгляд до Верховної Ради.

"Запропоновані зміни "важливі для українського бізнесу. Зокрема, для пришвидшення проходження товарів через митний кордон та їх митного оформлення, що стало особливо гострою потребою під час війни після 24 лютого", зазначає міністр Сергій Марченко.

Крім того, зміни необхідні для забезпечення міжнародного застосування NCTS та подальшої гармонізації Митного кодексу України з Митним Кодексом ЄС.

Як раніше повідомляв прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна планує найближчим часом підписати "митний безвіз".

Як повідомляють Мінфіні, наразі Україна завершує тестування NCTS на відповідність положенням Конвенції про процедуру спільного транзиту. До кінця року Україна має успішно пройти Оціночну місію та приєднатися до необхідних для "митного безвізу" конвенцій.

також у міністерстві додали, що запропоновані зміни передбачають можливість можливість використання транзитних декларацій в NCTS без необхідності оформляти додаткові транзитні документи в межах 36 країн світу.

До того ж, передбачається розширення спектру підприємств, яким стануть доступні митні спрощення, аналогічні європейським.

А саме, з вимогами до фінансової стійкості для підприємств, що мають статус АЕО (найвищий ступень довіри) та можливістю використання комбінації спрощень без вимог до фінансової стійкості для підприємств без статусу АЕО та підприємств, що користуються NCTS.

Крім того, передбачається запровадити європейську систему прийняття рішень для:

  • надання авторизацій на спрощення за заявою підприємства,
  • європейську модель попередніх рішень щодо класифікації та країни походження товарів,
  • гарантування сплати митних платежів з можливістю звільнення від гарантування для підприємств, що переміщують будь-які товари.
Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: