fbpx
Сьогодні
22:35 28 Тра 2022

Новий посол США отримала українську візу, — Маркарова

Новий посол США в Україні Бріджит Брінк отримала українську візу. Тепер вона зможе прибути до посольства в Києві.

Про це повідомляє посол України в США Оксана Маркарова.

"Велике задоволення видати візу і зустрітися з колегою – новим послом США в Україні Бріджит Брінк. В України завжди були кращі керівники американського дипломатичного представництва, які були не тільки високопрофесійними дипломатами, а й прекрасними людьми і прикладами публічного служіння. І цей раз не став винятком", – зазначила Маркарова.

Маркарова Брінк

Фото: facebook.com/oksana.markarova

Нагадаємо, 19 травня американський Сенат одноголосно затвердив кандидатуру Брінк на посаду посла США в Україні.

Як повідомляла Рубрика, президент США Джо Байден офіційно запропонував призначити дипломатку Бріджит Брінк послом Сполучених Штатів в Україні 27 квітня.

Раніше Комітет Сенату США з міжнародних відносин підтримав кандидатуру Брінк на посаду посла США в Україні.

Бріджит Брінк була послом у Словаччині, а до того, серед іншого, була старшою радницею та помічницею секретаря Бюро з європейських та євразійських справ Держдепу, опікуючись питаннями Східної Європи і Кавказу.

Нагадаємо, що понад 1000 днів або ж три роки — як не дивно, саме стільки в Україні немає посла Сполучених Штатів Америки.

Диппредставництво США функціонувало без постійної очільниці з того часу, як Дональд Трамп відкликав Марі Йованович у квітні 2019 року.

"Кар'єрний дипломат", — так Брінк люблять називати американські журналісти, адже на різних посадах у Держдепі вона провела аж 26 років без перерви.

А ще дипломатка має просто-таки хист опинятися у цікавих з погляду міжнародної політики країнах.

Так, свою першу роботу вона отримала у посольстві США в Сербії. Брінк працювала там політичною радницею з 1997 по 1999 роки — тож застала наслідки війни в Боснії і початок конфлікту в Косово.

Останній переріс у повноцінну війну сербів з НАТО, тож дипломатів евакуювали.

Після цього її перевели до Кіпру — нагадаємо, там частину острова контролює невизнана Турецька Республіка Північного Кіпру, за якою де-факто стоїть сама Туреччина.

Ще три роки (2005-2008) вже на посту політико-економічного керівника Бріджит Брінк провела у Тбілісі. Там вона зблизька бачила реформи, які втілювали Міхеїл Саакашвілі та Каха Бендукідзе — і підтримувала їх.

Після 2008 року дипломатка перейшла до Вашингтона на "штабні" посади. Спочатку — до Ради нацбезпеки США (тут знадобилися її знання Середземномор'я і Кавказу).

А потім у Бюро європейських та євразійських справ Держдепу. У перерві вона встигла попрацювати в посольствах Грузії (ще раз) та Узбекистану.

А от у 2019 році Брінк опинилася вже зовсім поряд з Україною: стала послом США у Словаччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: