fbpx
Сьогодні
09:35 28 Тра 2022

Британська розвідка повідомила про використання Лиману як плацдарму для подальшого наступу на Донбас

English version here

Російські війська зроблять пріоритетом на Донбасі форсування річки Сіверський Донець у районі Лимана та зберігатимуть основні зусилля навколо Сєвєродонецька

Про це інформує Рубрика, посилаючись на огляд Міноборони Британії у Твіттері.

Розвідка зазначила, що захоплення російськими військами більшої частини міста Лиман на півночі Донецької області є підготовчою операцією до наступного етапу наступу росії на Донбас.

У відомстві повідомили, що Лиман має стратегічне значення, оскільки тут розташований великий залізничний вузол.

До того ж, є доступ до важливих залізничних та автомобільних мостів через річку Сіверський Донець, наголосили в міноборони Британії.

Найближчими днями російські підрозділи в цьому районі, ймовірно, зроблять пріоритетом форсування річки, сказано в огляді.

Як підкреслили у британській розвідці, наразі основні зусилля росії залишаються за 40 км на схід, навколо Сєвєродонецького котла.

Але плацдарм біля Лимана дасть росії перевагу в потенційній наступній фазі наступу на Донбас.

Російські війська, ймовірно, будуть намагатися просунутися до ключових українських міст глибше в Донецькій області – Слов'янська та Краматорська.

Як повідомляла Рубрика, 26 травня ватажок так званої "ДНР" Денис Пушилін заявив, що якщо росія повністю захопить Донецьку та Луганську області, то там буде проведено референдум.

Якби Росії вдалося захопити ці райони, Кремль, швидше за все, розцінив би це як суттєве політичне досягнення.

І представив би російському народу як виправдання вторгнення, вважають у британському міноборони.

Тим не менш, ЗСУ продовжують вести добре організовану оборону сектора і продовжують завдавати великої шкоди росії, констатували в Міноборони Британії.

Як повідомляла Рубрика, присутність на полі бою Т-62 підкреслює нестачу в росії сучасної боєздатної техніки, – розвідка Британії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: