fbpx
Сьогодні
13:12 26 Тра 2022

У Кабміні розробили механізм для отримання пенсій на окупованих територіях: подробиці

Із затримкою в отриманні коштів зіткнулися не лише вимушені внутрішні переселенці, а й пенсіонери, які опинитился в окупації

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на заяву міністра соцполітики Марини Лазебної.

Зазначимо, що не всі, хто зараз проживає на окупованих територіях, може отримати нараховані пенсійні виплати готівкою або взагалі використати їх

Саме тому в Кабінеті Міністрів розробили механізм, який дозволяє обійти цю складність.

"Банки всі 100% пенсійних виплат зараховують на картки, але на частині окупованих територій ними неможливо скористатися", – сказала Лабезна.

За підрахунками міністра соцполітики, з усіх пенсіонерів, які отримували виплати за місцем проживання, близько 300 тис. людей поштовий оператор не має сьогодні можливості донести пенсію на окупованих територіях.

"Ми зараз добре бачимо, що на оточених та заблокованих територіях окупанти порушують права людей, блокують роботу соціальних служб, крадуть гуманітарну допомогу, яку ми туди спрямовуємо.

Вони доводять людей до відчаю.

Тому наша політика від початку війни мала три основні складові:

  • допомогти виїхати з зони бойових дій,
  • нарахувати всі соціальні виплати людині,
  • надати додаткові можливості ними скористатися при першій нагоді", – зазначила міністр.

Для тих українців, які наразі не можуть отримати гроші, відкривають рахунки в "Ощадбанку" і на них зараховують пенсійні виплати.

Цими коштами пенсіонери можуть скористатися, звернувшися до "Ощадбанку" за першій можливості. Також можна дочекатися, коли "Укрпошта" зможе працювати в регіоні, і тоді отримати всю суму за місцем проживання.

Відзначимо, у 6 регіонах України, де є окуповані міста та села з 2,9 млн пенсіонерів пенсію отримали 2,6 млн людей (90%).

"Пенсії фінансуються вчасно, в окремих регіонах – навіть, авансом, але є питання з можливістю отримати чи використати ці кошти", наголосила Лабезна.

Як повідомлялося, в Донецькій області на сьогоднішній день потреби у пенсіях за травень вже повністю профінансовані. Гроші привезли більшості пенсіонерів, але приблизно третина пенсіонерів ще не отримала виплати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: