fbpx
Сьогодні
16:12 25 Тра 2022

У випадку поразки України наступною буде Словаччина, - прем'єр-міністр

Україна повинна виграти у війні з росією, а західний світ має надати їй усіляку допомогу. У випадку поразки України наступною ціллю росії буде Словаччина.

Про це під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі сказав прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер, повідомляє "Укрінформ".

"Ми повинні підтримувати Україну, вона має виграти. Ми підтримуватимемо Україну у військовому плані і гуманітарною допомогою. Вони захищають і проливають кров за наші цінності", – підкреслив Гегер.

За його словами, "якщо зараз програє Україна, то наступною буде Словаччина".

Гегер зауважив, що українці борються за свою державу вже три місяці, вони втомилися, але мають продовжувати цю боротьбу.

Він наголосив, що раніше Словаччині інші країни допомогли швидко наблизитися до ЄС, хоча вона вже майже втратила шанс у 1998 році. Тому зараз потрібно допомогти Україні та іншим країнам швидко інтегруватися до євроспільноти.

"Україна хоче цього добитися, але вона потребує нашої підтримки. Ми хочемо допомогти їм. Відтак давайте це не продовжувати десятиліттями",- підкреслив прем'єр Словаччини.

Він нагадав, що Польща інтегрувалася до ЄС разом із Чехією, Польщею та Угорщиною, тоді їм у значній мірі допомогла Єврокомісія.

"Давайте дамо такий же приклад Україні, допоможемо Західним Балканам, а також Грузії, Молдові. Вони самі можуть показати, як досягти цього успіху",- резюмував Гегер.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: