fbpx
Сьогодні
16:48 25 Тра 2022

росія використала у війні з Україною 60% запасів високоточної зброї, - ГУР

English version here

російська федерація використала у війні з Україною 60 відсотків запасів високоточної зброї.

Про це Головне управління розвідки Міністерства оборони України з посиланням на представника ГУР Вадима Скібіцького повідомляє в Телеграмі.

"За нашими даними, якщо говорити про високоточну зброю, то використано вже близько 60 відсотків запасів. По деяким видам, навіть і більше – 70 відсотків. Є відповідні нормативні вимоги по тому пороговому рівню, який необхідно тримати в військах, і по тих же самих "Іскандерах" цей пороговий рівень майже настав", – заявив Скібіцький.

Як зауважив представник ГУР, перші два місяці повномасштабного вторгнення росії в Україну ворог здійснював ракетні обстріли хаотично. Згодом ситуація змінилася.

За словами Скібіцького, росія не може поповнювати запаси так само швидко, як Радянський Союз.

"Вони не мають таких потужностей і швидкого виробництва високоточної зброї, тим паче економічні санкції, політичні санкції, які накладені на рф, не дозволяють зараз активно, широкомасштабно використовувати компоненти іноземного виробництва", – наголосив він.

Представник ГУР відзначив, що росіяни змінили тактику застосування такого озброєння.

"Якщо раніше по об'єкту застосовувалося дві чи чотири ракети, то зараз чітко обирається об'єкт, ціль, це від восьми до 12 ракет різного формату. Або балістичні, або крилаті ракети наземного, або морського, повітряного базування, для того, щоб бути готовим вразити цю ціль", – додав він.

"Ми бачимо зміни, і ми розуміємо, що ресурс високоточного озброєння, високоточних боєприпасів у рф на граничному рівні", – підсумував Скібіцький.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: