fbpx
Сьогодні
08:57 25 Тра 2022

Британська розвідка: Блокада українських портів призведе до зростання цін на основні продукти

Фото REUTERS

Морська блокада українських портів, яку РФ здійснює від початку війни, вже призвела до глобального зростання цін

Як повідомляє Рубрика, посилаючись на Твіттер Міноборони Британії.

Як зазначили у міністерстві, від початку війни значна активність торговельного судноплавства з та до Одеси була відсутня.

До того ж, морська блокада росією чорноморських портів України перешкодила комерційному судноплавству здійснювати операції у цьому районі.

У британській розвідці вважають, що механізми сухопутного експорту України з високою ймворіністю навряд чи замінять дефіцит судноплавних потужностей, спричинений російською блокадою.

У результаті значні поставки українського зерна залишаються в дефіциті без змоги бути експортованими, додають розвідники.

"Бойові дії вже створили непрямий тиск на глобальні ціни на зерно. У той час як загроза морської блокади Росії продовжувати перешкоджати доступу комерційного судноплавства до українських портів, дефіцит пропозиції, що виникає у результаті, призведе до подальшого зростання цін на багато основних продуктів",  наголосили у британській розвідці.

Нагадаємо, що країни Групи семи обговорюють між собою, як можливо розблокувати експорт зерна з України, а ЄС вже запропонував план підтримки експорту української сільськогосподарської продукції.

В уряді Німеччини заявили, що працюють над створенням "зернового залізничного мосту" з Україною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: