fbpx
Сьогодні
19:43 24 Тра 2022

росія здійснює підготовку до довготривалої військової операції, - Мотузяник

Дії російської федерації свідчать про підготовку довготривалої військової операції на території України.

Про це в ефірі телемарафону сказав речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, повідомляє Укрінформ.

"Загалом дії російської армії говорять про те, що росія здійснює підготовку до ведення довготривалої військової операції", – сказав Мотузяник.

Він наголосив, що ситуація на фронті надзвичайно складна. За його словами, найгарячіше зараз на Донецькому і Слов'янському напрямках.

"Окупанти фактично в цілодобовому режимі б'ють артилерією, авіацією, обстрілюють житлові квартали. Також росія зараз шукає певні нові рубежі, звідки і куди вона може завдавати ракетних та бомбових ударів. В тому числі і з території білорусі та Криму. Тому ці важкі бої, які тривають на сході країни, власне, і стануть підсумком цієї війни", – сказав Мотузяник.

За його словами, важкі бої точаться й на Лиманському напрямку.

"Там постійний вогневий вплив з боку російської артилерії та авіації, і також там вони не полишають спроб форсувати річку Сіверський Донець. Вона вже стала трагічною сторінкою для росії в цій операції Сєвєродонецьк – також дуже важка ситуація, тому що росіяни, власне, намагаються вже повністю знищити це місто. Так вони діяли в Маріуполі, так діють у Попасній. Вони там уже фактично з танків розстрілюють житлові квартали", – сказав речник Міноборони.

Він нагадав, що завдання ворога — оточити наші війська в районі Сєвєродонецька та Лисичанська, блокувати трасу (Лисичанськ – Бахмут).

"Це їм може дозволити вийти на адміністративні кордони вже Луганської області. Але наші військовослужбовці там тримаються. Генштаб також прораховує всі ризики операції, щоб не допустити таких дій", – запевнив представник Міноборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: