fbpx
Сьогодні
12:31 24 Тра 2022

Братська могила: У Маріуполі під завалами багатоповерхівки знайшли близько 200 тіл

English version here

У Маріуполі під час розбору завалів багатоповерхівки виявили близько 200 тіл

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Telegram радника мера Маріуполя Петра Андрющенка.

"Маріуполь. Могильник. При розборі завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2 по пр. Миру в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих під завалами з високим ступенем розкладання", написав радник у повідомленні.

Зі слів Андрющенка, місцеві жителі відмовились збирати та упаковувати тіла загиблих, тому МНС росії залишило місце робіт.

Як наголосив радник, тіла загиблих залишились на місці, і тепер через частково розібрані завали майже у всьому кварталі чути сморід.

Андрющенко також додав, що в місті фактично зупинився процес перепоховання з дворів багатоповерхівок.

"Наразі роботи з поховання та ексгумації виконує так звана "Державна корпорація "Ритуал"" з Донецька.

Але для "офіційного" безкоштовного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в "морг", заявивши, що його тільки виявили, або погодитись на запис відео, на якому необхідно сказати, що загиблий був убитий саме українською армією", підкреслив Андрющенко.

Радник мера Маріуполя також додав, що через такі умови в імпровізованому моргу біля "Метро" на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів. Таким чином Маріуполь зараз перетворився на суцільне кладовище.

Як повідомляла Рубрика, супутник зафіксував братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш, яке знаходиться менше ніж у 20 кілометрах від Маріуполя.

У цій могилі можуть бути поховані до 9 тисяч маріупольців.

"Окупанти знову намагаються приховати масштаби геноциду в Маріуполі. Величезну братську могилу в Мангуші вони маскують "табличками". Поки виходить дуже погано", – написали у Маріупольській міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: