fbpx
Сьогодні
21:07 22 Тра 2022

Зеленський заявив, що рф зруйнувала "сховище" суперечностей між Україною та Польщею

Між Україною та Польщею 24 лютого Росія зруйнувала «сховище» минулих суперечностей. Вони більше не мають сили, коли є загроза виживанню народів Європи, заявив президент Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді 22 травня.

Він наголосив, що разом із польським лідером Анджеєм Дудою прагнули порозуміння між українцями та поляками та планували збудувати Меморіал примирення на спільному кордоні країн.

«Але українські кордони перейшли ті, хто хоче інших меморіалів. І присвячених зовсім не миру. 24 лютого змінило все. Змінило наші народи. Змінило наші країни… Ми захищаємо спільний для нас всесвіт під назвою "Свобода й незалежність" у часи, коли хтось чинить варварство космічного масштабу. Такого ж масштабу сьогодні сягає розуміння, взаємодія, дружба й братерство України та Польщі», — заявив Зеленський.

Президент додав, що Україна та Польща обрали один шлях, а він та Дуда розуміють одне одного з півслова, як і уряди країн.

Також Зеленський розкрив деталі особливого статусу польських громадян в Україні.

Раніше стало відомо, що Зеленський планує внести до парламенту законопроєкт про надання полякам в Україні особливого статусу.

Нагадаємо, що сьогодні президент Польщі Анджей Дуда прибув з візитом в Україну.

Він став першим главою держави, який приїхав до охопленої війною України.

А також першим серед президентів інших країн, що виступив з промовою у Верховній Раді України від початку війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: