fbpx
Сьогодні
08:36 22 Тра 2022

У Ризі правохоронці затримали чоловіка, який ударив юнака з українським прапором: порушника чекає в'язниця

Фото: Delfi

Правоохоронці Латвії затримали в Ризі чоловіка, який 20 травня після акції "За звільнення від радянської спадщини" завдав тілесних ушкоджень юнакові з українським прапором

Про це пише видання Delfi.

Як зазначають у виданні, тепер зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі.

За даними слідства, інцидент трапився близько 20:00 в п'ятницю 20 травня, після вечірньої ходи "За звільнення від радянської спадщини", неподалік місця проведення мітингу.

Водій машини марки BMW вийшов зі свого авто та завдав тілесних ушкоджень юнакові 2003 року народження, на плечах якого був накинутий прапор України. Після цього зловмисник поїхав з місця події.

Як повідомляє Delfi, латвійська поліція розпочала кримінальний процес.

Було встановлего особу винуватця і на якій машині він пересувається. У ніч проти 21 травня поліцейські спільно зі спецпризначенцями затримали підозрюваного.

Як пишуть у виданні, ним виявився чоловік 1984 року народження, який переховувався за димарем на горищі свого будинку.

Зараз його утримують в ізоляторі тимчасового тримання. Найближчим часом мають ухвалити рішення про застосування запобіжного заходу. Зазначається, що раніше чоловік уже потрапляв у поле зору поліції.

Слідчі відкрили справу про хуліганство, пов'язане з завданням тілесних ушкоджень потерпілому. За таке порушення зловмиснику загрожує до 5 років позбавлення волі або короткострокове ув'язнення, поліцейський нагляд, громадські роботи або грошовий штраф.

Також правоохоронці мають оцінити фактори, що посилюють провину, а також чи не пов'язане злочинне діяння з розпалюванням національної, етнічної чи соціальної ворожнечі.

Зазначимо, що 20 травня в Ризі відбулася хода "За звільнення від радянської спадщини", на яку, за оцінками поліції Латвії, зібралися близько 5000 людей.

На заході було багато українських прапорів, їх несли не лише представники діаспори чи біженці, а й латвійці.

Загалом захід проходив мирно, хоч і були окремі інциденти. За даними поліції, з різних причин довелося затримати вісьмох людей.

За даними перепису населення Латвії 2011 року, росіяни є найбільшою нацменшиною в країні і становлять орієнтовно 26,9% населення, або 557 тисяч осіб.

Водночас на тлі російського вторгнення в Україну в Латвії посилилися антиросійські настрої. На початку квітня Латвія спільно з Естонією закрили російські консульства та вислали їхніх співробітників.

Пізніше ці країни першими у світі офіційно визнали воєнні злочини росії в Україні геноцидом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: