fbpx
Сьогодні
21:06 21 Тра 2022

На Одещині ввели додаткові обмеження у прикордонній зоні

Фото: t.me/DPSUkr

У прикордонних зонах Одеського, Білгород-Дністровського та Болградського районів з 23 травня починають діяти нові обмеження у пересуванні.

Про це повідомила пресслужба Білгород-Дністровського прикордонного загону.

Додаткові заборони почнуть діяти з 08:00 23 травня. На прикордонних ділянках буде заборонено в'їзд осіб, за винятком людей, які постійно або тимчасово проживають чи працюють в межах цієї зони, власників земельних ділянок, які знаходяться у межах смуги; громадян, що прямують транзитом з пунктів пропуску через державний кордон в інші райони за умови наявності підтверджуючих документів.

Також на блокпостах пропускатимуть осіб, які їдуть до родичів, що проживають у визначеній зоні – якщо вони мають письмове запрошення або їх особисто зустрічають.

Також заборонені будь-які роботи у прикордонній зоні, окрім сільськогосподарських, будівельних (за міжнародними договорами) та тих, що визначені п. 17 Положення про прикордонний режим.

Відпочинок, полювання, випас худоби та рибальство дозволені лише вздовж річки Турунчук від місця впадіння у неї р. Шпакове до злиття із Дністром. Заборонено плавання будь-яких плавзасобів, за винятком суден флоту рибної промисловості за умови наявності дозвільних документів на промисел у межах внутрішніх вод.

Також прикордонники заборонили скупчення більше двох транспортних засобів, тривалі зупинки без технічної необхідності на узбіччях поза встановленими автостоянками. Вийнятком із цієї заборони є мешканці села Градениці за умови наявності документів, що підтверджують їхню реєстрацію у цьому населеному пункті.

На прикордонних ділянках заборонено перевозити зброю та засоби активної оборони без відповідних дозволів та використовувати повітряні судна, безпілотники, прилади нічного бачення, тепловізори та радіостанції, крім установлених на спеціальній техніці та транспортних засобах спецпризначення.

Додатково заборонено рухатися ділянкою автодороги Одеса — Рені в районі молдовської Паланки пішоходам, українським чоловікам віком від 18 до 60 років (за винятком тих, що мають законні підстави для виїзду за кордон в пунктах пропуску) та людям, що перевозять військовозобов'язаних.

Ця заборона не поширюється на працівників інфраструктурних об'єктів, людей, що надають населенню послуги гуманітарного, соціального характеру під час виконання ними службових завдань в межах Одеського, Білгород-Дністровського та Болградського, Ізмаїльського контрольованих прикордонних районів Одеської області, є водіями автівок, задіяних у міжнародних перевезеннях або мають попереднє погодження Білгород-Дністровського прикордонного загону.

Прикордонники запевнили, що ці заборони суттєво не вплинуть на життя законослухняних громадян. Громадський транспорт надалі рухатиметься трасою Одеса — Рені, проїзд у ньому можливий для громадян обох статей. Проте на контрольних пунктах в Маяках і Удобному прикордонники мають право додатково перевірити наміри подорожуючих, зокрема й щодо транзитної ділянки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: