fbpx
Сьогодні
09:27 20 Тра 2022

військовим рф з Маріуполя потрібен час на відновлення, але його можуть не дати, - розвідка Британії

Фото: Телеграм/Андрющенко

За інформацією британської розвідки, російським військам, які брали участь у боях за Маріуполь, потрібен час на відновлення і доукомплектацію, але через тиск вищого керівництва на командування їх, можливо, одразу кинуть на інші напрямки.

Про це йдеться у щоденному огляді від британської розвідки, який публікує Міністерство оборони Британії.

У ньому зазначають, що з "Азовсталі", ймовірно, вийшли вже близько 1700 українських військових, кількість тих, хто залишається всередині, невідома.

росія після остаточного взяття міста під контроль скоріш за все перекине сили з міста на інші напрямки на сході.

"Cтійкий спротив України у Маріуполі з початку війни означає, що російським силам звідти потрібна переукомплектація і відновлення, перш ніж їх можна буде знову ефективно задіяти. Якщо робити це ретельно, це може бути тривалим процесом. Проте російське командування – під тиском щодо досягнення заявлених оперативних цілей. Це означає, що росія, можливо, перекине ці сили швидко, без належної підготовки, що загрожує їм ще більшим виснаженням", – повідомляє британська розвідка.

У попередніх оглядах повідомляли, що в рф звільнили багатьох топ-командувачів за провали в Україні, а наступ росії на Донбасі втратив темп і не зможе відновитися щонайменше протягом місяця.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: