fbpx
Сьогодні
14:05 20 Тра 2022

У Луганській області через війну припинили діяльність 3408 підприємств, – Гайдай

Фото: Телеграм/Гайдай

У Луганській області російська армія знищила 348 об'єктів інфраструктури, через війну припинили діяльність 3408 підприємств.

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у ТелеграміТелеграмі.

"росія знищила 348 об'єктів інфраструктури… Інфраструктура зруйнована вщент. За попередніми даними, пошкоджено щонайменше 16 будівель закладів вищої освіти, 104 заклади загальної середньої освіти, 49 дитячих садочків, 17 спортивних об'єктів, 15 соціальних закладів, 37 закладів охорони здоров'я та 62 заклади культури, а також 6 адмінбудівель, 7 вокзалів та 35 об'єктів життєзабезпечення", – зазначив очільник області.

За його словами, через агресію рф на території області втратили бізнес і не мають можливості працювати тисячі фізичних осіб – підприємців. Зупинились 3408 підприємств, зокрема 479 промислових.

Майно більшості з них розташоване в зоні активних бойових дій, і чи вдасться його зберегти та відновити після їх завершення – невідомо, констатував Гайдай.

Він додав, що за даними онлайн-опитування 191 суб'єкта господарювання, орієнтовна загальна сума прямих збитків (оборотні і необоротні активи) внаслідок російської агресії становить 3,1 млрд грн.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: