fbpx
Сьогодні
20:54 20 Тра 2022

Польща і Португалія планують представити пакет рішень, які наблизять членство України до ЄС

English version here

Польща і Португалія планують підготувати привабливі рішення для України, які наблизять членство держави в Євросоюзі.

Про це заявив очільник польського уряду Матеуш Моравецький на пресконференції з прем'єр-міністром Португалії Антоніу Коштою, передає Укрінформ.

"Ми також маємо зміцнювати Україну у військовому, економічному та гуманітарному аспектах. Допомагаючи Україні, ми реалізуємо нашу спільну мрію про об'єднаний континент – від Лісабона до Києва", – підкреслив Моравецький.

Він зазначив, що на зустрічі обговорювалося питання інтеграції України до ЄС.

"Якщо деякі країни ЄС різко протестуватимуть, то ми з Португалією хочемо підготувати відповідний пакет, який буде привабливим для України і який покаже, що місце України – в ЄС", – додав прем'єр-міністр Польщі.

За його словами, зруйнований Маріуполь є "символом українського та європейського героїзму, боротьби за свободу і незалежність, за мир і безпеку".

"Ми маємо пам'ятати про це, оскільки Україні треба дати надію на відбудову після війни, яка повинна закінчитися якнайшвидше. Разом з Антоніу ми дамо цю надію для України. Ми старатимемося, щоб шлях України до ЄС був єдиним, чітким і наповненим конкретикою", – підкреслив Моравецький.

На його думку, РФ планувала підірвати довіру до України.

"Але їй це не вдалося. Ми знаємо, що Україна стоїть на боці свободи, а "русский мир", російська пропаганда і фейк-ньюз є шляхом у нікуди. Путін хотів ізолювати Україну, але це ми ізолюватимемо Росію від решти Європи в економічному планів", – наголосив він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: