fbpx
Сьогодні
09:52 20 Тра 2022

Держсекретар США звинуватив росію у використанні продовольства як зброї

English version here

Фото: Chris J Ratcliffe/Getty Images

Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив росію у використанні продовольства як зброї, заявивши, що вона "тримає в заручниках" поставки не лише для українців, але й багатьох країн світу.

Про це повідомляє Reuters.

Звертаючись до Радбезу ООН, Блінкен закликав росію принипинити блокаду українських портів, що унеможливило звичайні маршрути експорту.

"російська влада, схоже, вважає, що використання продовольства як зброї допоможе досягнути того, чого не досягло вторгнення – зламати дух українців. Постачання їжі для мільйонів українців та ще більшої кількості людей у всьому світі у досить буквальному сенсі слова "у заручниках", – заявив він, зауваживши, що з України неможливо вивезти близько 20 млн тонн зернових.

Блінкен додав, що це рішення "москви і виключно москви".

Довідка

Експрезидент Дмітрій Мєдвєдєв днями заявив, що росія може виробляти продукти, яких так потребує світ "якщо тільки їй не заважати", і поскаржився на "алогічність" ситуації через те, що проти рф запроваджені санкції і при цьому лунають заяви про продовольчу кризу.

Представник рф в ООН Василій Небензя відкинув як "абсолютно неправдиві" заяви про те, що це росія відповідальна за наростаючу глобальну продовольчу кризу та звинуватив Україну в нібито утримуванні іноземних суден в портах і мінуванні акваторії Чорного моря.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: