fbpx
Сьогодні
15:53 19 Тра 2022

Європарламент підтримав скасування мит на весь український експорт

English version here

Європейський парламент сьогодні, 19 травня, підтримав скасування на один рік імпортного мита ЄС на весь український експорт

Про це інформує пресслужба ЄП, пише Рубрика.

Як зазначають у заяві, рішення було підтримане 515 голосами, 32 депутати виступили "проти", 11 – утрималися.

У пресслужбі Європарламенту повідомляють, що прийнято рішення повністю скасувати ввізне мито на промислову продукцію, ввізне мито на фрукти та овочі, а також антидемпінгове мито та захисні заходи щодо імпорту сталі терміном на один рік.

"Перед обличчям російської агресії Україна бореться не лише за свою свободу та безпеку, а й за свободу та безпеку всієї Європи.

Тому ми маємо підтримувати Україну на всіх рівнях усіма доступними нам засобами: не лише зброєю та санкціями, а й нашою торговельною міццю.

Надання Україні підтримки, необхідної для самозахисту, не закінчується на полі бою; це включає забезпечення того, щоб економіка України залишалася стійкою та конкурентоспроможною", заявила постійна доповідачка по Україні Сандра Калнієте.

Як зазначають, Україна є 15 найбільшим торговим партнером ЄС, на частку якого припадає близько 1,2% від загального обсягу торгівлі.

Вжиті заходи набудуть чинності після опублікування в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, Велика Британія на рік раніше скасувала всі мита та обмеження на український експорт за умовами угоди про вільну торгівлю.

Крім цього, Канада вирішила відмінити на один рік абсолютно всі мита на українські товари.

Як повідомляла Рубрика, Європейська комісія запропонувала призупинити на рік імпортні мита на весь український експорт до країн Європейського Союзу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: