fbpx
Сьогодні
17:26 19 Тра 2022

Суд надав дозвіл на арешт Януковича у справі про втечу до росії в 2014 році

Печерський районний суд Києва надав дозвіл на арешт колишнього президента України Віктора Януковича.

Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, що за участі прокурорів ОГП Печерський райсуд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому президенту, підозрюваному в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, експрезидент, діючи спільно з співробітниками Управління державної охорони та представниками російської федерації, 23 лютого 2014 року, перебуваючи на околиці Урзуфа Донецької області, за допомогою трьох гелікоптерів збройних сил рф повітряним шляхом незаконно перетнув та переправив не менше 20 осіб через державний кордон до Анапи Краснодарського краю росії.

Довідка

У ніч проти 22 лютого 2014 року Янукович під час Революції Гідності втік з Києва і припинив виходити на зв'язок.

Верховна Рада 22 лютого 2014 року ухвалила постанову про самоусунення Януковича від виконання президентських обов'язків і призначила позачергові вибори глави держави.

У січні 2019 року Оболонський районний суд Києва засудив Януковича до 13 років позбавлення волі за державну зраду та пособництво у веденні росією агресивної війни проти України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: