fbpx
Сьогодні
16:43 19 Тра 2022

Суд Києва дозволив заарештувати четвертого президента України Віктора Януковича: подробиці

Суд Києва дозволив заарештувати експрезидента України Віктора Януковича, який у 2014 році незаконно переправив до РФ щонайменше 20 людей

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужби Офіс генпрокурора.

Як зазначають у повідомленні, Печерський суд Києва обрав Віктору Януковичу запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"За участі прокурорів Офісу Генерального прокурора Печерським районним судом м. Києва обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому Президенту України, який підозрюється в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 КК України)", повідомляють у прокуратурі.

За інформацією слідства, експрезидент разом зі співробітниками Управління державної охорони та росіянами 23 лютого 2014 року в Урзуфі на Донеччині за допомогою трьох гелікоптерів російської армії незаконно переправив з України до Анапи щонайменше 20 людей.

Наразі досудове розслідування триває та здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що 23 лютого посли Євросоюзу продовжили санкції проти Януковича та його соратників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: