fbpx
Сьогодні
08:57 19 Тра 2022

Сполучені Штати нададуть Україні термінову продовольчу допомогу на $215 млн

Уряд США вирішив надати Україні термінову продовольчу допомогу на $215 млн

Про це повідомляє Рубрика із посиланням на CNN.

У Вашингтоні припускають, що ця допомога не буде останньою.

У виданні зазначили, що про нову допомогу Україні заявив держсекретар Ентоні Блінкен під час міністерської зустрічі в ООН, присвяченій викликам глобальній продовольчої безпеки.

"Сьогодні, враховуючи невідкладність кризи, ми оголошуємо про ще $215 млн нової екстреної продовольчої допомоги, і ми зробимо набагато більше", наголосив Блінкен.

CNN уточнює, що дана сума буде направлена саме на допомогу Україні.

Держсекретар США закликав й інші країни також долучитися у протидію глобальній продовольчій кризі, що виникла через вторгнення росії в Україну.

Він додав, що вже незабаром Конгрес США "затвердить приблизно $5,5 млрд додаткового фінансування на гуманітарну допомогу та продовольчу безпеку".

Також, за словами Блінкена, США планують виділити $500 млн на збільшення виробництва в США добрив. Це дозволить компенсувати відмову від імпорт добрив з РФ.

Ентоні Блінкен також спростував твердження, що глобальну продовольчу кризу ніби то поглибили санкції, запроваджені США та їх союзниками проти росії.

"Дехто намагався звинуватити санкції, введені проти російської федерації Сполученими Штатами та багатьма іншими країнами, у загостренні цієї кризи. Це неправда.

Коли ми вводили санкції проти росії, щоб якомога швидше припинити війну, ми свідомо й ретельно створювали винятки для сільськогосподарських товарів та добрив", – сказав Блінкен.

Держсекретар також сказав, що лише росія винна у проблемах продовольчої безпеки.

"Як і у випадку з його рішенням розпочати цю невиправдану війну, відповідальність за зрив цих поставок і страждання, які вона завдає у всьому світі, лежить виключно на російському уряді", підкреслив Блінкен.

Нагадаємо, що раніше міністр розвитку Німеччини Свенья Шульце закликала G7 докласти спільних зусиль для боротьби з голодом, який може настати у результаті війни в Україні.

"Є ризик голоду, тому що Путін використовує голод як зброю. Ми повинні протистояти цьому за допомогою нового альянсу з глобальної продовольчої безпеки, який ми хочемо прийняти на цій зустрічі", – заявила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: