fbpx
Сьогодні
14:16 19 Тра 2022

СБУ затримала брата Царьова на спробі організувати диверсії

Служба безпеки України затримала брата проросійського політика Олега Царьова під час спроби організувати диверсії у східних регіонах

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм пресслужба СБУ.

Як зазначили в українській спецслужбі, зловмисник намагався організувати диверсійну діяльність на сході країни.

"Цей родич колишнього нардепа-зрадника, ініціатора "новоросії" і поплічника януковича намагався організувати диверсійну діяльність у Дніпропетровській області", повідомили у відомстві.

Після повномасштабного вторгнення він був упевнений у швидкій перемозі росії, чекав на окупацію регіону та обіцяну йому посаду голови Дніпропетровської ОДА.

Після того як надії на безперешкодний прихід росіян не виправдалися, він почав отримувати вказівки від кураторів.

Зокрема, його завданням було дестабілізувати ситуацію в регіоні за рахунок проведення серії вибухів на об'єктах транспортної та критичної інфраструктури, зазначили у службі безпеки.

Співробітники СБУ встановили за ним контроль ще на первинному етапі підривної діяльності та запобігли наслідкам.

У ході обшуків правоохоронці виявили у сховані зброю та боєприпаси, тротилові шашки для здійснення диверсій, банківські картки та паспорти громадянина Росії.

За даними слідства, брат Царьова проживав у Дніпрі з часів Революції Гідності. При цьому він не поділяв суспільних настроїв і бажав повернення президента, якого він знав особисто, і при якому його родич був впливовою особою.

Всі ці роки він вів тихий та непримітний спосіб життя і підтримував зв'язок із братом, який переховувався на території росії.

Наразі фігуранту оголосили про підозру за ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу. Найближчим часом планується обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляла Рубрика, ексрегіонал Царьов заявиляв у березні 2022 року, що нібито знаходився в Бородянці, і в Україні з першої години війни.

Як зазначив, він нині нібито доставив гуманітарну допомогу від окупантів у м. Бородянка під Києвом.

Ексрегіонал 15 березня виклав відео, на якому він дає інтерв'ю російському пропагандистському каналу RT.

Як пізніше писала Рубрика, Царьов запропонував Вілкулу здати Кривий Ріг. На що мер міста відправив його слідом за кораблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: