fbpx
Сьогодні
16:23 19 Тра 2022

росіяни намагаються відрізати Луганську область, захопивши трасу "Лисичанськ - Бахмут", - Гайдай

російські загарбники намагаються відрізати Луганську область від сполучення з іншими регіонами, захопивши трасу "Лисичанськ – Бахмут".

Про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у відеозверненні в Телеграм.

"Ситуація, на жаль, погіршується. Тому що ворог зосередив всі сили для того, щоб або взяти Сєвєродонецьк, або перерізати трасу "Лисичанськ – Бахмут". І це навіть не тільки в районі Попасної або Білогорівки. Це вже і біля Бахмута намагається перерізати трасу для того, щоб повністю унеможливити і евакуацію людей, і щоб ми не змогли підвозити гуманітарні вантажі", – сказав очільник області.

Він зазначив, що у Сєвєродонецьку російська армія розстрілює всю інфраструктуру повністю. «Вже добивають інфраструктуру, яка стосується води та електрики. Вони просто хочуть знищити місто», – уточнив Гайдай.

Але він констатував, що у лікарні Сєвєродонецька ще залишаються лікарі, також є необхідні ліки.

"Все ж таки гуманітарні вантажі підвозимо, працівники ДСНС допомагають ще з підвозом води, ємності є… Ми і надалі продовжуємо розвозити гуманітарні вантажі, ми і надалі продовжуємо евакуювати", – сказав керівник ОВА.

За його словами, поки що не можна доїхати до Білогорівки, бо там ідуть постійно бої, і, «на жаль, більш жорсткі бої, більш потужні обстріли».

"Тримаємось. Тримаємо оборону. Тримаємо всю ту навалу, яка зараз на Луганщину лізе, от вона і не лізе далі. Військові не відступають, вони міцно тримають оборону. Всі на місцях", – заявив Гайдай.

Він додав, що впевнений у звільнені області.

"Впевнений, що Луганщина звільниться від тієї сарани, яка зараз намагається знищити всі наші міста, знищити всіх людей, які проживають в наших населених пунктах – в селах, або містах", – наголосив начальник обладміністрації.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: