fbpx
Сьогодні
15:41 19 Тра 2022

Пєсков заявив, що Кремль прислухається до волевиявлення мешканців окупованих територій України

Без волевиявлення жителів окупованих територій України нічого з цими територіями робити не можна

Про це заявив прессекретар президента росії Дмитро Пєсков, пише російське пропагандистське видання "РІА Новості"

"Усі дії мають свою предтечу, а предтечою будь-яких дій може бути волевиявлення жителів цих районів. Без волевиявлення мешканців цих районів, без того, щоб вони визначилися самі, як далі і з ким вони хочуть жити, нічого не може робитися", зазначив він.

Журналісти запитали прессекретаря, чи вирішила Росія "окупувати частину території України" всупереч обіцянкам президента Володимира путіна.

Адже він на початку війни казав, що окупації українських територій не буде.

На що Пєсков відповів, що "суперечностей у словах президента і низки російських політиків, які зокрема говорили про Херсонську область чи Запоріжжя, немає".

За словами представника Кремля, на цих територіях "потрібно просто забезпечувати життєдіяльність, гарантувати соціальне забезпечення", оскільки "багато районів зараз перебувають без світла, каналізації, води".

"Цим треба займатись. Необхідністю першочергових заходів, продиктованих турботою про людей, і робляться подібні заяви", підсумував Пєсков.

Як повідомляла Рубрика, призначена москвою так звана влада Херсонської військово-цивільної адміністрації заявила, що проситиме президента росії путіна включити Херсонську область до складу РФ.

У путіна на це заявили, що Херсонщина має увійти до РФ "так само легітимно, як Крим".

16 травня Запорізька обласна військова адміністрація повідомляла, що окупанти отримали вказівку готувати захоплений Енергодар до "референдуму".

Довідка.

Росія напала на Україну 24 лютого. Путін виправдовувався, що це зробили, бо Україна та НАТО нібито готували напад на Крим, росію і навіть на Білорусь.

Метою так званої "спецоперації" Путін називав необхідність очистити Україну від "нацистів та нацистської ідеології", а також роззброїти.

Російські військові в Україні знищують ракетами та бомбами цілі мирні міста та села, вбивають та катують мирних жителів, ґвалтують жінок та дітей, мародерять.

Від рук окупантів в Україні загинула щонайменше 231 дитина.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: