fbpx
Сьогодні
08:36 19 Тра 2022

Польща зі своїх запасів планує відправити в Україну 25 тисяч тонн бензину

У рамках допомоги з польських запасів в Україну буде відправлено 25 тисяч тонн бензину

Як інформує Польське радіо, про це повідомила віцепрем'єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Міністерка економіки провела зустріч в українській столиці з польською міністеркою клімату та навколишнього середовища Анною Москвою.

Під час спільної пресконференції Свириденко зазначила, що до війни 97 відсотків палива в Україну постачалося з росії та Білорусі.

Нині ці напрямки закриті, крім того, росіяни знищили Кременчуцький НПЗ, через що в Україні відчувається дефіцит палива.

Свириденко повідомила, що в рамках допомоги з польських запасів буде відправлено 25 тисяч тонн бензину, щоб збалансувати ринок пального.

Вона підкреслила, що Україна почне отримувати ці ресурси з початку наступного тижня.

У свою чергу Анна Москва зазначила, що ведеться робота зі збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону щодо транспортування палива.

За її словами, такої гарної співпраці між польськими та українськими паливними компаніями ще не було.

Як повідомляла Рубрика, Кабінет Міністрів домовився з операторами ринку призупинити державне регулювання цін на пальне з метою якнайшвидшого вирішення ситуації з дефіцитом, що виник на тлі агресії російської федерації.

"У нас працює оперативний штаб при Кабінеті Міністрів, який об'єднує кілька міністерств та відомств. Сьогодні ми мали доволі тривалу дискусію з операторами ринку. І за результатами засідання була прийнята домовленість про те, що ми з боку держави призупиняємо цінове регулювання задля того, щоб оператори ринку мали можливість наситити ринок необхідним ресурсом", – розповіла міністр економіки.

За словами Свириденко, очікується, що таке рішення вплине на граничні ціни пального. Зокрема, літр дизелю коштуватиме не дорожче 58 гривень, а бензину – 52.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: