fbpx
Сьогодні
17:19 19 Тра 2022

На Маріупольському напрямку тривають заходи з евакуації українських військових, - Генштаб

English version here

Інтенсивність бойових дій на Маріупольському напрямку наразі знижена, тривають заходи з евакуації українських військових.

Про це сказав заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов, передає "Укрінформ".

"На Маріупольському напрямку інтенсивність бойових дій знижена. На даний час тривають заходи з евакуації наших героїв", – повідомив Громов.

Він також зазначив, що ворог намагається стримати наступ українських військ на Харківському напрямку та перешкодити їх виходу до державного кордону України.

Також противник продовжує ведення турбуючих обстрілів прикордонних районів Чернігівської та Сумської областей з метою завдання втрат, сковування українських військ та відволікання їх від основних напрямків.

На Рівненському та Житомирському напрямках ознак формування регулярних угруповань противника не виявлено.

За словами Громова, наразі зберігається загроза завдання ракетних ударів з білорусі по території України.

Так, російські війська розпочали укріплювати позиції на аеродромі Зябровка в Гомельській області. Не виключається, що саме цей аеродром буде використовуватись як військова база росії на території білорусі.

"У Брестській та Гродненській областях перевіряються спроможності місцевих органів влади з формування органів управління та підрозділів тероборони. На одному з полігонів відбулось тренування у наведенні переправи та форсуванні водної перешкоди річки Німан підрозділами 6 окремої мотострілецької бригади міста Гродно", – повідомив Громов.

Також напружена обстановка зберігається у Придністров'ї. Весь особовий склад російських військ перебуває на казарменному положенні, масового переміщення особового складу та техніки не виявлено.

Громов нагадав, що до 25 травня в Придністровській молдавській республіці діє червоний код терористичної небезпеки, який був запроваджений 26 квітня та продовжений 10 травня.

На Миколаївському напрямку ворог продовжує обстрілювати українські підрозділи, але активних бойових дій не проводить. Основні зусилля ворог зосереджує на веденні розвідки, утримання зайнятих рубежів та їх інженерному обладнанні.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: