fbpx
Сьогодні
20:25 19 Тра 2022

Кулеба заявив, що росія обрала війну, а не переговори

Фото: Mads Claus Rasmussen/ЕРА

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що росія обрала війну, а не переговори, порівнявши їх із сірником, який згорів, і зрештою його кинули.

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Не було такого моменту, коли просто взяли і припинили переговори. Переговори були як сірник. Спочатку запалюєш сірник – він горить яскраво, сильно; потім чим більше він горить, тим меншим стає. І зрештою зникає, залишається лише обгорілий сірничок, який кидають на землю і розтирають ногою. Ось приблизно так сталося і з переговорами", – пояснив він.

Міністр наголосив, що після зустрічі у Стамбулі 28 березня, яка «стала найвищим етапом переговорів», росія почала різко втрачати апетит до введення переговорів з Україною.

"Причини цього ще треба буде дослідити, але з кожним тижнем ми бачили, що є пряма залежність: чим агресивніша росія на полі бою, тим менше інтересу вони проявляли до переговорів", – констатував глава української дипломатії.

На переконання Кулеби, якщо подивитися на міста України, які були обстріляні останніми днями, на битву за Донбас, на Маріуполь, на зусилля росіян окопатися в Херсоні, то можна побачити, що росія обрала війну, а не переговори. «Ось так от вони і згасли», – підсумував міністр.

Довідка

Останні очні переговори між українською та російською делегаціями відбулися 29 березня у Стамбулі. Українська делегація виступила тоді з кількома пропозиціями щодо припинення війни, серед яких – підписання міжнародного договору про гарантії безпеки для України.

17 травня радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що переговорний процес із росією нині призупинено.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: