fbpx
Сьогодні
11:35 19 Тра 2022

Евакуація з Маріуполя не завершена: Українці закликають повернути маму 4-річній Алісі з російського полону

English version here

Тисячі українців закликають міжнародні організації врятувати військового медика Вікторію Обідіну, яку окупанти взяли в полон

Відповідна петиція на платформі Change.org продовжує збирати підписи. Їх уже майже 40 тисяч.

Саме Вікторію Обідіну агресори під час евакуації з "Азовсталі" розлучили з 4-річною донькою Алісою.

Автори петиції звертаються до Організації Об'єднаних націй та "Червоного хреста" із закликом зробити все задля повернення жінки на підконтрольну Україні територію.

Нагадаємо, що "Організація Об'єднаних Націй і "Червоний хрест" взяли на себе відповідальність за евакуацію всіх мирних жителів з території заводу "Азовсталь".

Поки мати Аліси, Вікторія, а також усі інші цивільні з Маріуполя залишаються у фільтраційному таборі на окупованій території, поки у фільтраційному таборі залишається ще багато військовополонених з "Азовсталі", евакуація не завершена", наголошують автори петиції.

Серед підписантів цього звернення – активісти, знаменитості, політики, представники неурядових організацій та звичайні небайдужі громадяни.

Всі вони закликають ООН відновити право дітей на батьківське виховання, яке передбачено Конвенцією ООН про права дитини.

"Якщо Організація Об'єднаних Націй і Червоний Хрест не завершить евакуацію, нижчепідписані активісти звернуться до світової спільноти з проханням розпустити ці організації", заначано у тексті петиції.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, дівчинку розлучили із мамою під час евакуації. Про це повідомили захисники Маріуполя. Вони попросили світову спільноту втрутитись і повернути дитині маму.

Пізніше, омбудсмен Денісова зазначила, що дівчинку тимчасово прихистила у себе працівниця Запорізької військової адміністрації.

Також вона додала, що рідних Аліси вже розшукали і незабаром малечу передадуть на виховання її рідним, які перебувають у більш безпечному регіоні України.

Про долю матері Аліси відомо лише, що її окупанти відправили у фільтраційний табір. Про те, де саме зараз жінка, поки немає інформації.

Нагадаємо, що саме Аліса – це та дівчинка, яка кілька тижнів тому передала щемливе послання з бомбосховища заводу "Азовсталь". Малеча просила, щоб її евакуювали зі знищеного росіянами міста.

Водночас її донька, Аліса, на щастя, зараз знаходиться у безпеці. Родина із Запоріжжя тимчасово прихистила дівчинку у себе.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: