fbpx
Сьогодні
13:32 19 Тра 2022

Червоний Хрест веде реєстр всіх українських військових, які виходять з "Азовстал"

English version here

Міжнародний Комітет Червоного Хреста веде реєстр українських військових, зокрема поранених, які виходять із заводу "Азовсталь"

Про це написано у заяві Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ).

Як зазначає організація, завдяки реєстрації комітет має допомагати полоненим підтримувати зв'язок із рідними.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста розпочав реєстрацію 17 травня. На другий день операції з порятунку українських захисників. Уже зафіксували "сотні військових".

Під час реєстрації українські бійці мають надати особисті дані: ім'я, дату народження та найближчого родича.

Ця інформація дозволяє Червоному Хресту відстежувати тих, кого захопили, та допомагати їм підтримувати зв'язок із рідними.

У організації наголосили, що МКЧХ не перевозить військовополонених до місць їх утримання, а лише реєструє їх.

Відповідно до мандата, наданого МКЧХ державами згідно з Женевськими конвенціями 1949 року, організація повинна мати негайний доступ до всіх військовополонених у всіх місцях їхнього утримання.

МКЧХ має бути дозволено опитувати військовополонених без свідків, а тривалість і частота цих відвідувань не повинні бути надмірно обмежені.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, віцепрем'єрка Ірина Верещук зазначила, що гуманітарна операція з порятунку українських захисників Маріуполя триває.

В інтересах збереження життів 16 травня було евакуйовано 52 важкопоранених українських військовослужбовців.

Як повідомляла Рубрика, 16 травня  з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими.

Раніше у полку "Азов" заявили, що захисники Маріуполя виконали наказ, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися.

Маріуполь опинився у блокаді російських військ 1 березня 2022 року. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів.

На завод "Азовсталь", який захищали українські бійці, 4 травня прорвалися росіяни. Між окупантами та українськими захисниками тривали бої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: