fbpx
Сьогодні
15:59 18 Тра 2022

Українських військових з "Азовсталі" доправили в колишню колонію під Донецьком, - Reuters

Російські загарбники доставили сім автобусів з українськими захисниками з "Азовсталі" у колишню виправну колонію в окуповане селище Оленівка, що під Донецьком

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свідка.

Нагадаємо, що напередодні у слідчому комітеті рф заявили, що евакуйованих з "Азовсталі" допитають, планують установити їхні особи і перевірити їх "на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів".

Перед цим мін'юст рф заявив, що просить у суду визнати український батальйон "Азов" терористичною організацією.

А у держдумі росії хочуть 18 травня розглянути постанову про заборону обміну так званих "нацистських злочинців". Саме так у кремлі називають українських захисників.

Зі свого боку в Міноборони України відповіли, що такі заяви у держдумі спрямовані на внутрішню російську пропаганду. Натомість Україна продовжує переговори щодо обміну та саму операцію з порятунку.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, віцепрем'єрка Ірина Верещук зазначила, що гуманітарна операція з порятунку українських захисників Маріуполя триває.

В інтересах збереження життів 16 травня було евакуйовано 52 важкопоранених українських військовослужбовців.

Як повідомляла Рубрика, 16 травня  з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими.

Раніше у полку "Азов" заявили, що захисники Маріуполя виконали наказ, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися.

Маріуполь опинився у блокаді російських військ 1 березня 2022 року. Повністю зруйновані будинки 84 тисяч містян. Точний підрахунок загиблих здійснити неможливо. За попередніми оцінками, у Маріуполі загинули до 22 тисяч жителів.

На завод "Азовсталь", який захищали українські бійці, 4 травня прорвалися росіяни. Між окупантами та українськими захисниками тривали бої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: