fbpx
Сьогодні
11:32 18 Тра 2022

У Міністерстві оборони росії стверджують, що з комбінату "Азовсталь" вийшли 959 людей

У Міністерстві оборони росії стверджують, що зі заблокованого заводу "Азовсталь" у Маріуполі вийшли майже тисяча українських бійців

Про це інформує офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков, якого цитує пропагандистський ресурс "РІА Новості".

Російські загарбники називають це здачею в полон.

Тоді як українська сторона вважає це операцією з порятунку маріупольського гарнізону, сподіваючись на обмін військовослужбовців.

Як повідомив Конашенков, з 16 травня "здалися в полон" 959 людей, у тому числі 80 поранених, з яких 51 особа доставлена в лікарню Новоазовська на окупованій частині Донецької області.

Минулої доби з підземель "Азовсталі" вийшли 694 бійці полку "Азов" та інших підрозділів, у тому числі 29 поранених, заявив представник російського Міноборони.

Довідка

16 травня російське Міноборони повідомило про досягнення домовленості про вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату "Азовсталь" у Маріуполі на окуповану територію.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр удень 17 квітня наполягала, що іншої формули порятунку захисників Маріуполя немає, окрім як евакуації через територію, підконтрольну росіянам.

Як повідомляла Рубрика, віцепрем'єрка Ірина Верещук зазначила, що гуманітарна операція з порятунку українських захисників Маріуполя триває.

В інтересах збереження життів 16 травня було евакуйовано 52 важкопоранених українських військовослужбовців.

Як повідомляла Рубрика, 16 травня  з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими.

Раніше у полку "Азов" заявили, що захисники Маріуполя виконали наказ, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися.

За даними ЗМІ, понад 250 українських захисників вивезли в колонію в Оленівці, під окупацією російських бойовиків формування так званого "ДНР".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: