fbpx
Сьогодні
18:22 18 Тра 2022

Бербок заявила, що путін використовує голод, щоб вимагати вірності

English version here

Фото: flickr.com

росія та її президент своєю війною завдають ударів далеко за межами України й до того ж по найбідніших людях.

Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед зустріччю в Нью-Йорку, присвяченій продовольчій кризі, передає  Укрінформ.

За її словами, російська загарбницька війна принесла невимовні страждання мільйонам людей в Україні, але завдає величезної шкоди також далеко за межами України.

Незасіяні українські поля та зруйновані зерносховища, розбомблені транспортні шляхи та заблоковані порти є причиною того, що світовий ринок не може бути забезпечений терміново необхідним зерном, заявила дипломат.

«Внаслідок російської війни ціни на пшеницю, кукурудзу та кулінарну олію різко зросли у всьому світі. Президент путін найсильніше б'є по найбідніших у світі. Він б'є по тих дітях, жінках і чоловіках, які вже страждають від посухи, кліматичної кризи та економічних наслідків пандемії COVID-19 і які потребують допомоги. росія не лише цинічно ставиться до кризи голоду на глобальному Півдні, вона використовує голод як зброю, щоб вимагати вірності», – заявила глава МЗС ФРН.

Вона зазначила, що Захід виступає проти цього своєю солідарністю. Він допомагає там, де потрібна допомога, а не тому, що це відповідає політичному порядку денному.

Цим Захід підтримує міжнародний порядок, який росія жорстоко атакує. Цим він захищає людські життя, якими росія охоче ризикує, підкреслила політик.

Вона наголосила на важливості діяти всім зараз як глобальне співтовариство – швидко, узгодженими діями та конкретними кроками.

Німеччина як головуюча в G7 зробила питання продовольчої безпеки основою спільної роботи, зауважила Бербок. Вона поінформувала, що група домовилася про конкретні зобов'язання щодо пом'якшення продовольчої кризи.

У четвер міністр розвитку ФРН Свенья Шульце на своїй зустрічі G7 в Берліні запустить Альянс для глобальної продовольчої безпеки. Німеччина також бере участь у робочій групі на чолі з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем для вирішення кризи.

«У колі світової спільноти та G7 ми зробимо все, що важливо зараз: і в короткостроковій перспективі, підтримуючи Україну, і надаючи гуманітарну допомогу по всьому світу. Але й у довгостроковій перспективі, шляхом боротьби з кліматичною кризою і посухою, підтримуючи сталий розвиток у найбідніших частинах світу», – запевнила Бербок.

У середу в Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку на запрошення держсекретаря Ентоні Блінкена збираються близько 35 держав, у тому числі ті, чиє населення найбільше постраждало від блокування українських портів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: