fbpx
Сьогодні
15:19 17 Тра 2022

Зеленський з дружиною були присутні на церемонії прощання з першим президентом України

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський разом з дружиною Оленою взяв участь у церемонії прощання з Главою Української держави у 1991-1994 роках Леонідом Кравчуком

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Офісу Президента України.

Нагадаємо, що церемонія відбулася в приміщенні Національного центру "Український дім" у Києві.

Володимир та Олена Зеленські поклали квіти до труни Леоніда Кравчука. Президентське подружжя поспілкувалося з членами родини покійного та висловило їм співчуття.

"Леонід Макарович був тією людиною, до якої можна було звернутися по мудру пораду. Він завжди чув і розумів прагнення людей навіть у найважчі моменти для нашої країни.

Зеленський на похороні Кравчука

Фото: ОПУ

Його внесок у формування незалежної України неоціненний. Як і зусилля з визнання нашої держави рівноправним учасником світових процесів і подолання наслідків тоталітаризму.

Впевнений, безцінний досвід Леоніда Макаровича допоможе нам у перемозі над агресором і розбудові сильної, мирної, європейської держави Україна", сказав Володимир Зеленський.

У церемонії прощання також узяв участь керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак.

Поховають колишнього Президента на Байковому кладовищі в Києві.

Довідка

Леонід Кравчук пішов із життя 10 травня 2022 року.

Під його головуванням 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України.

1 грудня 1991-го Леонід Кравчук був обраний Президентом України, він перебував на цій посаді до 1994 року.

У 1990, 1994, 1998 та 2002 роках Леоніда Кравчука обирали народним депутатом України.

У 2020-му Президент Володимир Зеленський призначив його керівником делегації України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Леонід Кравчук був удостоєний звання Героя України. Кавалер ордена Свободи та повний кавалер ордена князя Ярослава Мудрого.

Як повідомлялося, 29 червня 2021 року перший президент України Леонід Кравчук пропустив урочисте засідання Ради з нагоди Дня Конституції через операцію на серці.

У червні 2021 року стало відомо, що Леонід Кравчук переніс операцію на відкритому серці. Після оперативного втручання главу ТКГ помістили в реанімацію та підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

Також в червні в ТКГ заявили, що чекатимуть прогнозів лікарів і не збираються міняти главу контактної групи. У липні в ЗМІ з'явилася інформація, що Леонід Кравчук вже місяць знаходиться в реанімації.

При цьому на урочистому засіданні Верховної Ради з нагоди Дня незалежності у 2021 році президент Володимир Зеленський побажав Леоніду Кравчуку одужання та міцного здоров'я.

10 січня 2022 року Леонід Кравчук відзначив 88-річчя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: