fbpx
Сьогодні
09:29 17 Тра 2022

На Київщині під Макаровим виявили ще одне поховання мирних мешканців: серед них громадянин Чехії

English version here

Біля Макарова Бучанського району Київської області поліція виявила тіла трьох вбитих російськими загарбниками мирних осіб

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук поліції Київської області.

"Дві особи були вбиті в голову, одна особа – в живіт.

На місці захоронення знайшли документи одного з загиблих – це громадянин Чехії. Є його відповідні дані.

Інші дві людини не встановлені на даний час, але вони були в цивільному одязі. Ми будемо шукати, при яких обставинах вони зникли на території України", повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов.

Як зазначили у поліції, захоронення знайшли обабіч окружної дороги неподалік Макарова, де в період бойових дій розміщувались позиції росіян.

В ямі знаходились тіла трьох чоловіків, серед яких один іноземець.

Поряд із захороненням виявили розтяжку із гранатою "Ф-1", яку залишили загарбники.

У поліції зазначили, що громадянин Чехії ще до війни працював в Україні далекобійником, а з початком бойових дій приїхав допомагати як волонтер.

3 березня іноземець перестав виходити на зв'язок. На Батьківщині у 49-річного іноземця залишались дружина і брат.

Також неподалік села Раківка поліцейські знайшли тіло ще одного розстріляного місцевого жителя. Жертвою окупантів став колишній оперативний працівник органів внутрішніх справ, який перебував на пенсії.

У період окупації чоловік вийшов за дровами і не повернувся. Як виявилось, солдати Російської Федерації роздягнули чоловіка і розстріляли. Загиблого поховали на полі поряд із бойовими позиціями агресорів.

"Це черговий факт, який підтверджує, що російські військові викрадали людей навіть з власних осель. На тілі загиблого криміналісти виявили сліди катування. Чітко зафіксували також і наявність вогнепальних поранень в область тулуба", розповів начальник поліції Київщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: