fbpx
Сьогодні
08:12 17 Тра 2022

Із Маріуполя до окупованого Новоазовська прибули евакуаційні автобуси з українськими бійцями

Фото: НВ

До Новоазовська прибули автобуси з українськими військовослужбовцями "Азовсталі"

Про це пише Reuters.

Як зазначили у виданні, евакуаційна колона з пораненими українськими військовослужбовцями прибула до тимчасово окупованого Новоазовська.

За словами свідка, частину евакуйованих винесли з автобусів на ношах і повезли до лікарні.

Як повідомляла Рубрика, 16 травня  з території заводу "Азовсталь" у Маріуполі виїхали автобуси з українськими військовими.

Раніше у полку "Азов" заявили, що захисники Маріуполя виконали наказ, 82 дні відтягували переважаючі сили противника на себе та дали змогу українській армії перегрупуватися.

Зазначається, що жодне озброєння не буде працювати без професійно підготованих військовослужбовців, що робить їх найціннішим елементом армії.

"Задля збереження життів увесь Маріупольський гарнізон виконує затверджене рішення вищого військового командування та сподівається на підтримку українського народу", повідомляє полк "Азов".

Нагадаємо, що 16 травня російське Міноборони повідомило про досягнення домовленості про вивезення поранених українських військових із заблокованого комбінату "Азовсталь" у Маріуполі на окуповану територію.

Довідка

Маріуполь російські війська заблокували майже на початку війни – 1 березня 2022року.

З кінця квітня українські захисники Маріуполя заблоковані на заводі "Азовсталь": це представники полку Нацгвардії "Азов", морські піхотинці, прикордонники, поліцейські.

Мирних жителів з заводу евакуювали, але всі варіанти евакуації бійців росія відкидає, хоча Туреччина готова вивезти їх морем і гарантувати, що до кінця війни ті не братимуть участі в бойових діях в Україні.

У підземеллях заводу "Азовсталь", який штурмують російські військові, в антисанітарних умовах, без медикаментів, води та їжі залишаються близько 600 поранених.

Українська влада заявляла, що намагається домовитися про евакуацію хоча б 60 найважчих.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: