fbpx
Сьогодні
17:56 16 Тра 2022

Апеляційний суд остаточно заборонив КПУ

Остаточним припиненням діяльності Комуністичної партії України завершився багаторічний судовий процес. Заборону партії підтвердила постійна представниця Верховної Ради в Конституційному суду Ольга Совгиря.

Про це вона написала у Telegram.

Остаточна заборона КПУ підтверджена через понад 6 років після ухвалення "декомунізаційного закону". Після засудження комуністичного режиму та заборони пропаганди його символіки суд повинен був розв'язати питання існування Компартії.

У грудні 2015 року Окружний адмістративний суд Києва припинив діяльність КПУ. Однак, рішення законної сили так і не набуло через апеляцію комуністів. Попри неможливість брати участь у виборах, партія фактично існувала досі й навіть збирала членські внески з партійців.

"Нещодавно Шостий апеляційний адміністративний суд завершив розгляд апеляційної скарги у цій справі і відмовив у її задоволенні, в результаті чого рішення суду про заборону Комуністичної партії України вступило у законну силу", – заявила депутатка Совгиря.

КПУ заснована на з'їзді в Донецьку в 1993 році. Проросійська партія була представлена фракціями у Верховній Раді ІІ-го (пік – 95 депутатів), ІІІ-го (120), IV-го (65), V-го (21), VI-го (27) та VII-го (32) скликань. Із 2014 року частина її партійців сприяла агресії РФ і стала колабораціоністами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: