fbpx
Сьогодні
16:52 15 Тра 2022

Україна має план, якщо росія відмовиться сплачувати репарації

В України є свій план на випадок відмови Росії сплачувати репарації за завдані збитки. У такому разі в нашій країні арештують і реалізують все російське майно.

Про це розповів спікер Верховної ради Руслан Стефанчук в інтерв'ю "Укрінформу".

"У нас же є майно Російської Федерації. Якщо буде ухвалено загальне рішення, рішення Міжнародного кримінального суду, то нам і не треба буде згоди. Майно просто буде арештовано, реалізовано і з нього будуть покриті всі збитки Україні", – заявив Стефанчук.

Він підкреслив, зараз українська влада проводить дуже велику роботу на міжнародному рівні.

"Зокрема, щодо співпраці з Міжнародним кримінальним судом, де дуже важливо довести злочини Російської Федерації, починаючи з військової агресії, завершуючи геноцидом українського народу", – сказав Стефанчук.

За його словами, Рада ухвалила всі необхідні законодавчі ініціативи щодо цього питання, а тепер очікуються дії від прокурора МКС Каріма Хана та відповідного рішення суду.

"Паралельно дуже важливо підрахувати всі збитки, які завдані Україні з боку РФ. Існують безліч методик визначення цих збитків. Вони вже переведені у факт фіксацій окремих речей. Наскільки мені відомо, кожна особа у застосунку "Дія" може повідомити про пошкоджену або знищену нерухомість внаслідок військової агресії Росії", – зазначив Стефанчук.

Він пояснив, після цього буде пораховано всю суму, яку має відшкодувати Росія за скоєне в Україні.

"Загальний, якщо можна так сказати, чек війни має бути пред'явлений Російській Федерації з вимогою сплати. Крім цього, ми ухвалили багато звернень до інших країн про задоволення інтересів України щодо виплати репарацій з майна, яке було арештовано у громадян РФ. Будемо і надалі вимагати, щоб із цього майна було покрито збитки, завдані Україні", – додав Стефанчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: