fbpx
Сьогодні
09:57 15 Тра 2022

Російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати "Азовсталь" всім, чим можуть: скинули запалювальні бомби

Російські загарбники застосували проти захисників на "Азовсталі" чи то запалювальні, чи то фосфорні бомби

Про це інформує радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

"Маріуполь. Азовсталь. Знову – з неба, моря, землі.

Вчора окупанти вперше застосували проти Захисників Маріуполя запалювальні або фосфорні бомби (висновок залишимо спеціалістам).

Самі окупанти стверджують, що було застосовано запалювальні снаряди 9М22С з термітними шарами. Температура горіння біля 2-2,5 тисячі градусів за Цельсієм. Горіння зупинити майже неможливо", зазначив рвдник мера у повідомленні.

Деталі: Зі слів Андрющенка, "пекло зійшло на землю, в "Азовсталь".

"Неймовірно, як тримаються наши Захисники. Ми всі у невідплатному боргу у них", додав він.

Довідка

Як повідомляла Рубрика, відразу після виступу на Євробаченні соліст гурту Kalush Orchestra прямо зі сцени закликав світ підтримати Маріуполь та допомогти захисникам з "Азовсталі".

Як повідомляла Рубрика, командир морпіхів звернувся до Ілона Маска по допомогу в евакуації з маріупольського комбінату "Азовсталь".

Нагадаємо, 7 травня Сергій Волина заявив, що захисники опинилися у пекельному реаліті-шоу, за яким спостерігає увесь світ. І вони все ще сподіваються, що рішення про їх порятунок буде ухвалене.

Українська сторона пропонує росіянам обміняти важкопоранених українських військових, які лишаються на "Азовсталі", на полонених військових РФ. Домовленості ще немає. Переговори тривають.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук 7 травня заявила, що всіх жінок, дітей та людей похилого віку з меткомбінату "Азовсталь" евакуйовано.

Територію меткомбінату росіяни постійно піддають обстрілам з усіх видів озброєння, зокрема, з літаків і корабельної артилерії, та раз у раз намагаються штурмувати.

Тримають оборону українські військові, серед яких кілька сотень поранених. Медикаментів гостро бракує і люди помирають у муках.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку "Азов", Національної гвардії, українська морська піхота, мотострілки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: