Новини

Міноборони повідомило про зустріч з родичами військових, заблокованих на Азовсталі

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українське військово-політичне керівництво зустрілося з близькими захисників Маріуполя, щоб розповісти про деталі зусиль з їхнього порятунку.

Про це пише НВ.

«Так, дійсно, у нас була відверта і дуже тепла розмова, зустріч з родинами наших оборонців Азовсталі», — заявила вона в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Маляр зазначила, що на Азовсталі перебувають різні підрозділи українських захисників: бійці Національної гвардії, Збройних сил, Національної поліції та прикордонники.

«У чому важливість цієї зустрічі? Держава дуже багато робить для того, щоби звільнити наших оборонців Азовсталі, але це — воєнна операція, і ці речі не можна говорити публічно. Натомість ми змогли це донести і розповісти відверто родичам, тому що вони мають право це знати. І більшість питань — я дуже сподіваюся — були зняті. Тому що ті пропозиції, які дуже часто в суспільстві лунають — насправді все це вже було зроблено. Просто Путін не дає згоди на те, щоби ми змогли звільнити наших оборонців Азовсталі», — розповіла Маляр.

За словами заступниці міністра, якби була можливістьдеблокувати українських військових на Азовсталі шляхом воєнної операції, Збройні сили України обов'язково це зробили б.

«Натомість сьогодні розглядаються і розробляються різні плани, але це військові плани, і ми не можемо їх оголошувати», — додала вона.

Маляр також повідомила, що на зустрічі була вона та ще низка посадовців Міністерства оборони, віце-прем'єр-міністерка і міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністерка з питань ветеранів Юлія Лапутіна, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Лебідь, і представники прикордонників.

Вона пояснила, що до дипломатичних зусиль зі звільнення захисників українські дипломати залучили лідерів практично всіх провідних країн світу й всі провідні міжнародні організації.

Чиновниця додала, що розголос і публічні заклики дружин і родичів оборонців Маріуполя також складають вагомий внесок у звільнення українських героїв із території Азовсталі.

Як повідомляла Рубрика, російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати "Азовсталь" всім, чим можуть: скинули запалювальні бомби.

"Маріуполь. Азовсталь. Знову – з неба, моря, землі.

Вчора окупанти вперше застосували проти Захисників Маріуполя запалювальні або фосфорні бомби (висновок залишимо спеціалістам).

Самі окупанти стверджують, що було застосовано запалювальні снаряди 9М22С з термітними шарами. Температура горіння біля 2-2,5 тисячі градусів за Цельсієм. Горіння зупинити майже неможливо", зазначив рвдник мера у повідомленні.

Свіжі дописи

  • Новини

У Києві відкрився Центр рекрутингу української армії

Перший у столиці центр рекрутингу розпочав роботу на проспекті Повітряних сил, 41, (ЦНАП Солом’янського району).… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Глава Пентагону звернувся до партнерів США із закликом передати Україні Patriot

Сполучені Штати продовжують заохочувати країни, які мають системи протиракетної оборони Patriot, надати частину їх Україні… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Норвегія виділила додаткові 600 млн доларів Україні: кошти підуть на посилення ППО та гуманітарну допомогу

Уряд Норвегії у 2024 році додатково спрямує 600 млн доларів на посилення української протиповітряної оборони… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

У російському Улан-Уде – масштабна лісова пожежа: вогонь перекинувся на житлові будинки, оголошено евакуацію

У столиці російської республіки Бурятія – Улан-Уде лісова пожежа перекинулась на житлові будинки, місцева влада… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Зеленський провів наради з військовими: обговорили зрив планів рф, ситуацію на фронті, постачання зброї та снарядів

Президент України Володимир Зеленський провів наради з військовими щодо ситуації на фронті, наступів військ рф… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024
  • Новини

Атаки українських дронів на НПЗ спричинили різке зростання цін на бензин у росії, – Politico

Українські удари по російських нафтопереробних заводах спричинили зростання цін на дизельне пальне на 10%. А… Читати більше

Tuesday April 30th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.