fbpx
Сьогодні
22:21 15 Тра 2022

Міноборони повідомило про зустріч з родичами військових, заблокованих на Азовсталі

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українське військово-політичне керівництво зустрілося з близькими захисників Маріуполя, щоб розповісти про деталі зусиль з їхнього порятунку.

Про це пише НВ.

«Так, дійсно, у нас була відверта і дуже тепла розмова, зустріч з родинами наших оборонців Азовсталі», — заявила вона в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Маляр зазначила, що на Азовсталі перебувають різні підрозділи українських захисників: бійці Національної гвардії, Збройних сил, Національної поліції та прикордонники.

«У чому важливість цієї зустрічі? Держава дуже багато робить для того, щоби звільнити наших оборонців Азовсталі, але це — воєнна операція, і ці речі не можна говорити публічно. Натомість ми змогли це донести і розповісти відверто родичам, тому що вони мають право це знати. І більшість питань — я дуже сподіваюся — були зняті. Тому що ті пропозиції, які дуже часто в суспільстві лунають — насправді все це вже було зроблено. Просто Путін не дає згоди на те, щоби ми змогли звільнити наших оборонців Азовсталі», — розповіла Маляр.

За словами заступниці міністра, якби була можливістьдеблокувати українських військових на Азовсталі шляхом воєнної операції, Збройні сили України обов'язково це зробили б.

«Натомість сьогодні розглядаються і розробляються різні плани, але це військові плани, і ми не можемо їх оголошувати», — додала вона.

Маляр також повідомила, що на зустрічі була вона та ще низка посадовців Міністерства оборони, віце-прем'єр-міністерка і міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністерка з питань ветеранів Юлія Лапутіна, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко, командувач Нацгвардії генерал-лейтенант Юрій Лебідь, і представники прикордонників.

Вона пояснила, що до дипломатичних зусиль зі звільнення захисників українські дипломати залучили лідерів практично всіх провідних країн світу й всі провідні міжнародні організації.

Чиновниця додала, що розголос і публічні заклики дружин і родичів оборонців Маріуполя також складають вагомий внесок у звільнення українських героїв із території Азовсталі.

Як повідомляла Рубрика, російсько-окупаційні війська продовжують обстрілювати "Азовсталь" всім, чим можуть: скинули запалювальні бомби.

"Маріуполь. Азовсталь. Знову – з неба, моря, землі.

Вчора окупанти вперше застосували проти Захисників Маріуполя запалювальні або фосфорні бомби (висновок залишимо спеціалістам).

Самі окупанти стверджують, що було застосовано запалювальні снаряди 9М22С з термітними шарами. Температура горіння біля 2-2,5 тисячі градусів за Цельсієм. Горіння зупинити майже неможливо", зазначив рвдник мера у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: