fbpx
Сьогодні
20:26 14 Тра 2022

Європейський кінофестиваль в Сінгапурі вперше відкрила українська стрічка

12 травня у Сінгапурі стартував щорічний 31-й Фестиваль європейського кіно.

Традиційно щороку фестиваль відкриває фільм країни головування в Європейському союзі. Цьогоріч організатори надали право відкриття українській стрічці режисера Зази Буадзе «Мати апостолів» про жахливі події на початку російської агресії на Донбасі.

Фільм, що вже здобув 51 нагороду на різноманітних міжнародних фестивалях у багатьох країнах світу, відображає реальну історію матері , яка в пошуках сина вирушає у воєнну зону.

Європейський кінофестиваль в Сінгапурі вперше відкрила українська стрічка

Примітно, що цього року, окрім традиційно численної присутності європейських глядачів, український показ відвідало багато сінгапурців, аби висловити солідарність і підтримку Україні.

У якості почесного гостя на заході виступила державний міністр Міністерства культури, спільноти та молоді та Міністерства торгівлі та промисловості Сінгапуру Лоу Йєн Лінг, а також Посол України в Республіці Сінгапур Катерина Зеленко та Посол Європейського Союзу в Сінгапурі Івона Піорко.

Європейський кінофестиваль в Сінгапурі вперше відкрила українська стрічка

Україна – єдина країна з-поміж 23 держав-учасниць фестивалю, яка цьогоріч представить одразу дві стрічки. Окрім фільму «Мати апостолів» глядачі матимуть змогу подивитися стрічку-мюзікл «Гуцулка Ксеня» режисерки Олени Дем`яненко.

Фестиваль триватиме до 26 травня.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: