fbpx
Сьогодні
11:00 14 Тра 2022

Ми тримаємо оборону і продовжуємо битися: Українські бійці Маріуполя вже знищили близько 6 тисяч загарбників, - "Азов"

Фото: Скриншот

Захисникам Маріуполя з початку війни вдалося знищити близько шести тисяч російських окупантів, серед них – генерал

Про це розповів заступник командира полку "Азов" Святослав Паламар під час виступу на військовій панелі Київського безпекового форуму.

Як зазначив Паламар, незважаючи на переважаючі сили противника, українські військові знищили також понад 100 одиниць бронетехніки.

"Нашим гарнізоном вдалося знищити близько 6 тисяч одиниць ворожої сили, в тому числі одного генерала. Також це близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки. Це за підтвердженими даними. Є ще, звісно, багато непідтверджених даних, на які ми не будемо спиратися", повідомив заступник командира.

Паламар підкреслив, що на штурм Маріуполя країна-агресорка росія кинула свої елітні підрозділи, найманців з ПВК "Вагнер", бойовиків з Кавказу.

"Це 150-та дивізія, 68-й танковий полк, 83-я бригада ВДВ, 346-а бригада ГРУ, спецназ. Це 22-а бригада спецназ ГРУ, 9-й полк морської піхоти "ДНР".

Це 810-а бригада чорноморського флоту, 155-а Тихоокеанська бригада. І також це стратегічна авіація та тактична авіація. Це найманці "Вагнера" і також інші бойовики з інших територій Російської Федерації та Кавказу",  сказав він.

Як наголосив Паламар, з самого початку ворог переважав в кількості озброєння і кількості піхоти – угрупування нараховувало близько 14 тисяч військовослужбовців.

"Це надзвичайно величезна кількість техніки, це літаки, це кораблі, це корабельна артилерія, це літаковильоти як тактичної, так і стратегічної авіації. І велика кількість артилерії, засобів РСЗО. А також величезна кількість ракет була випущена по нас за весь цей період", додав Заступник командира.

Водночас Калина наголосив, що захисники Маріуполя продовжать чинити опір, скільки матимуть можливість.

"Ми чинитимемо опір, доки матимемо змогу. Є проблеми з харчуванням, з водою, з медикамиентами, але ми виконуємо наказ нашого вищого політичного командування тримати оборону.

Оборону ми тримаємо і, не зважаючи ні за що, продовжуємо далі битися. Сьогодні ворог за допомогою авіації продовжив штурмувати наші позиції, але ми атаки відбиваємо", підкреслив він.

Як повідомляла Рубрика, що переговори щодо евакуації поранених військових з "Азовсталі" в Маріуполі тривають.

Вони є важкими, але Україна залучила до них найбільш впливових посередників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: